Highlight Publications


01
Jul 2010
  • Press Releases
  • Paper

Switch protein also influences the cytoskeleton

JBC: Researchers in Bochum make a surprising discovery: Unexpected functions of Ras

Read more
01
Jul 2010
  • Press Releases
  • Paper

“Good vibrations” help in research into new bioactive metal complexes

RUB-Forscher verfolgen Metallkomplexe auf dem Weg in lebende Zellen RUB researchers study their intracellular distribution in living cancer cells “VIP” publication in the professional journal “Angewandte Chemie”

Read more
23
Jun 2010
  • Press Releases
  • Paper

Supercomputer provides new insights into the vibrations of water

PNAS: Biomolecular solutes perturb choreography.

Read more
12
May 2010
  • Press Releases
  • Paper

Understanding light-driven molecular switches

Angew. Chem.: Computersimulationen eröffnen Weg zum gezielten Design von Nano-Instrumenten Computer simulations enable targeted chemical design of nanotechnological devices RUB researchers publish their findings in the professional journal “Angewandte Chemie”

Read more
19
Jun 2009
  • Press Releases
  • Paper

Observation

Science: Formation of the smallest droplet of acid New reaction mechanism at ultracold temperatures Chemists in Bochum report in Science: 4 water molecules and one HCl are enough

Read more
11
Feb 2008
  • Press Releases
  • Paper

Präbiotische Peptidsynthese erstmals vollständig "in silico"

JACS: RUB-Chemiker untersuchen Peptidbindungen im virtuellen Labor.

Read more
17
Apr 2007
  • Press Releases
  • Paper

Wie Protonen durch die Zellmembran wandern

PNAS: Bakteriorhodopsin im virtuellen Labor untersucht RUB-Chemiker Dominik Marx.

 

Read more
19
Jan 2006
  • Press Releases
  • Paper

Von künstlichen Enzymen und molekularen Maschinen

EU fördert neues Graduiertenkolleg an der RUB INTCHEM: Chemie, Biochemie und Materialwissenschaft

 

Read more
01
Jul 2005
  • Press Releases
  • Paper

Gibt es Moleküle ohne Struktur?

Science: Rätsel um chemisches Chamäleon gelüftet RUB-Chemiker berichten.

Read more
20
Apr 2004
  • Press Releases
  • Paper

Was passiert, wenn wir Eier kochen oder einfrieren?

Phys. Rev. Lett.: Wasser: Von der Statistenrolle ins Rampenlicht RUB-Forscher belegen Wechselwirkungen von Eiweißen und Wasser

 

Read more